DESIGN FÖR FÖRÄNDRING

Med detta projekt vill vi visa på ett gott exempel – att det är möjligt att vara transparent och arbeta hållbart genom en hel produktionskedja. Och vi vill visa på bra, gärna lokal, design. Genom att sälja endast en produkt åt gången ger vi varan sitt riktiga värde.

Vår första produkt är ett exklusivt bäddset, påslakan och örngott, i ekologiskt odlad bomull – tryckt i mönstret Worldscape, som kallats en framtida klassiker.

Worldscape är textildesigner Sara Gullmans verk och är en omformning av världskartan inspirerad av organisationen Läkare utan gränser. Likt jordplattor som flyttar sig, rör sig organisationen i den riktning som behövs. Mönstret visar dessa rörelser i punkter och pixlar.

Sara har på uppdrag av Galantus och One Dear Thing, gjort en ny ljus färgställning och storleken på mönstret har anpassats för bäddset. Dessa är i finaste ekologiska bomullssatäng – har producerats i en begränsad upplaga – och har full spårbarhet. Till varje set följer varans historia som en reseberättelse. Vi vill förmedla designerns tankar kring mönstret samt visa på en hållbar produktion – från den ekologiska odlingen, rensningen, spinning och vävningen i Peru till beredning och tryck i Italien samt tillskärning, sömnad och paketering i Estland.

Försäljningen är till stöd för Läkare utan gränser.

onedearthing.com.